Måla om dina element snabbt och smidigt

Att måla om element i där hemma är kanske inte det roligaste man kan tänka sig, det är ett relativt pilligt måleri-jobb. Men det behöver inte ta alldeles för lång tid om man vet vad man håller på med. Det som är knepigt är att se till att hela elementet täcks av färg utan att komma åt väggen bakom elementet. Vad som är skönt när man målar element är att man kan sitta på ett och samma ställe och ta det lugnt, man behöver inte klättra upp och ner på en steg eller springa runt för att utföra arbetet. Det finns många anledningar att måla om sina element, som målare vet är det något som förbättrar hållbarheten hos elementet och sedan blir det ju mycket snyggare med bra målare lund och med lite fräsch färg på elementen.

Rätt verktyg gör att jobbet flyter på bättre

Att måla element med fel penslar kan rent av vara omöjligt, beroende lite på vilket sorts element det handlar om. Målare lund och malmö har ofta ett stort urval penslar med sig när de skall måla element eftersom de vet att rätt pensel gör att jobbet går så mycket fortare. Inspektera ditt element noga innan du åker och köper penslar på din färghandel. För vissa arbeten använder målare en målningsvante. En sådan kan ibland vara bra att ha när man målar element.

Använd speciell elementfärg

Eftersom element och rör antingen är varma eller ofta skiftar i temperatur kräver dem särskild färg som tål detta. Använder man vanlig väggfärg kan det hända att färgen gulnar snabbt eller spricker för målare malmö. Det vanligaste är att man målar element i vit så de flesta elementfärger som finns är i vita kulörer, man kan dock få elementfärg i andra kulörer dock kan urvalet av Målare malmö kan vara vara begränsat eftersom bara vissa färger är lämpliga för element vid måleri.

Glöm inte att göra ett bra förarbete

Som målare vet är förarbetet bland det viktigaste och det gäller även när man skall måla element med måleri. Börja med att tvätta elementet noga med svamp och målartvätt. Skölj sedan med vatten. Använd sedan en färgskrapa och skrapa bort flagnande färg och annat som kan sitta på elementet. Om elementet har rostat någonstans är det viktigt att du tar bort rosten innan måleri görs och innan du målar annars kan den fortsätta ärja under färgen.