Driver du en webbyrå? Håll personalen nöjd

Att driva en webbyrå är inte alltid en lätt uppgift. Det gäller att man kan attrahera talanger till verksamheten – och behålla dem. Idag finns många verksamma webbyråer i landet, och kanske kan en konkurrent försöka locka över personal genom till exempel en hög lön eller en i övrigt attraktiv arbetsmiljö. IT-företag generellt är inte sällan ganska långt framme när det gäller personalvård – och driver man en webbyrå bör man inte halka efter. Risken finns då att dina talanger tycker att en konkurrent är bättre att arbeta för.

 

Inventarier

Var det ett par år sedan du köpte ny utrustning till kontoret senast? Tekniken går fort framåt, och det gäller att investera för att hålla sig á jour med det som händer på marknaden. Att kontinuerligt uppdatera firmans utrustning är ett sätt att göra arbetsplatsen mer attraktiv för kund hos webbyrå göteborg. Det sänder signaler till dina anställda att du bryr dig, samtidigt som bättre produkter också kan öka deras produktivitet, och därmed verksamhetens lönsamhet. Att hålla sig med god utrustning har man mycket att vinna på, sett ur flera olika aspekter.

 

Bibehåll goda relationer

I Sverige har vi visserligen ganska svaga hierarkier på företag, jämfört med hur det ser ut i många andra länder, men många är överens om att det är bra att kontinuerligt jobba på att förbättra relationen med sina anställda som naturliga länkar. Det finns visserligen olika sätt att se på saken – en del tycker att chefen ska vara bestämd och inte bli för personlig. Andra tycker att chefen istället bör vara vänlig och göra relationen till de anställda just det – personlig. Många skulle nog säga att det sistnämnda är bäst på en webbyrå. Ofta är firmorna ganska små och en stark relation till de anställda kan göra arbetsplatsen lite roligare att gå till.

 

Hur är företagskulturen?

Dricker ni mest kaffe och fikar på era möten? Eller är din webbyrå en företagsam atmosfär där lite tid spills och saker och ting blir gjorda? Det sistnämnda kommer sannolikt att leda till högre produktivitet och högre lönsamhet, som gör det möjligt för dig som ägare att göra firman ännu mer attraktiv som arbetsplats. Det finns givetvis en gräns. Att hålla en företagsam atmosfär betyder inte att man inte ska ta raster eller ha roligt på jobbet – tvärtom. Det handlar om sättet man ser på tiden, och vad man värderar högst.

 

En arbetsplats med högt tempo och engagemang sänder goda signaler. Det kan ge en ökad framtidstro och en bättre känsla för hur det går för företaget, vilket även det kan göra din webbyrå till en mer attraktiv plats att arbeta på.

 

Löner

Löner är en svår fråga för många arbetsgivare. Det gäller att de är tillräckligt höga för att personalen ska vilja börja och behålla jobbet – det är trots allt en mycket avgörande faktor – men inte heller så högt att marginalerna blir för små. Här kommer arbetsfördelning in mycket i frågan; kanske har du en anställd som skulle kunna få en högre lön, om denne också fick fler arbetsuppgifter tilldelad sig?