Välj rätt firma för din takläggning 

Att lägga om ett tak och andra takarbeten är inget lätt arbete och bör hanteras därefter. Vissa husägare tror sig kunna lägga om sitt eget tak i ett ryck utan någon vidare kunskap kring ämnet. Även om det är fullt möjligt att lägga om sitt eget tak bör du inte ge dig på jobbet utan att du har full koll på vad det innebär. Det är mycket du behöver lära dig och tänka på innan du ens börjar tänka på att utföra jobbet. Om läget är akut och kräver en snabb takomläggning behöver du även räkna med att du kommer att jobba långsammare än en professionellt takläggare. Tänk därför noga och länge innan du ger dig på takläggning på egen hand – boka hellre takläggare hos takläggarenmalmö.se. För de allra flesta är det bättre att ta hjälp av en professionell takläggare.  

Välja takfirma 

Om du bestämmer dig för att anlita en professionell takläggare är det dags att välja en takfirma. Att välja en bra takfirma är essentiellt för att resultatet ska bli bra. Du behöver därför lägga mycket tid och energi på att undersöka takläggare för att se till att du hittar en seriös firma. Takläggaren du anlitar behöver exempelvis ha F-skatt och inte ha några stora och misstänksamma skulder. En stor skuld kan i värsta fall innebära en risk för att företaget går i konkurs innan de hinner utföra din takläggning. För att öka chansen att du hittar en pålitlig takfirma är det bra att ta in offerter från ett antal olika takfirmor som verkar i din stad. Välj ut några stycken du känner dig trygg och bekväm med utifrån den offentliga informationen du hittar. Syftet med att ta in flera offerter är delvis att jämföra priser, men även att jämföra hur företagen arbetar, fakturerar och hur hela processen kan förväntas bli. Det är viktigt att inte lita blint på priset eftersom ett väldigt lågt pris i många fall kan innebära att något lurt är i görningen. 

Välj takfirma och skriv avtal 

När du har valt den takfirma du vill anlita är det dags att skriva avtal. Avtalet ska inkludera allt ni kommit överens om och ni bör även diskutera hur ni går tillväga om oförutsägbara händelser inträffar. Fråga om det är möjligt att utnyttja ROT-avdraget och om firman är försäkrad. Se till att alla dina frågor är besvarade innan du skriver på avtalet för att minimera risken för missförstånd under arbetets gång. Det är även möjligt att förhandla om priset hos många takläggare, vilket alla inte är medvetna om. Priserna du får först kan ibland vara lite saltade. Genom att få veta om att du pratat med flera takläggare kommer de att vilja konkurrera om dig som kund och du bör kunna pressa ner priserna något för inrättat tak.