Vad är en webbyrå?

En webbyrå är helt enkelt en reklambyrå som inriktar sig på marknadsföring på internet. Det kan vara Facebook-reklam, reklam på Google eller andra hemsidor. Att jobba på webbyrå kan vara otroligt utmanande, roligt och kreativt med en reklambyrå. Men det kan också vara stressigt. Det gäller att vara en viss typ av person för att klara av jobbet.

Hur får jag jobb på en webbyrå?

Det hjälper givetvis att redan ha ett gediget CV, fyllt av erfarenheter från tidigare jobb och kanske någon utbildning. Men om du börjar från noll och är intresserad av att slå dig in i branschen gäller det att ha rätt kontakter. Du kanske måste börja med ett oavlönat praktikantjobb innan du kan anställas på riktigt av en webbyrå. Börja med att söka upp olika byråer som JGL.se webbyrå, du kan tänka dig jobba på, och skicka helt enkelt in ett CV och personligt brev till allihopa. Sprid ut dina chanser och skicka till så många som möjligt. Tänk på att det är ett kreativt yrke, du har en perfekt chans att visa upp vad du kan redan i ditt CV. Gör det roligt och försök sticka ut från mängden.

Vad för typ av reklam vill du göra?

Något du måste bestämma dig innan du söker jobb på en webbyrå är vilken typ av reklam du vill göra. Reklambranschen är stor och mångfacetterad och det finns nästan lika många inriktningar som det finns byråer. Vill du jobba med modern kommunikation och lite mer galna projekt är det en typ av webbyrå du bör ansöka dig till, medan andra riktar sig in helt på reklam mellan företag. Det kanske inte är lika sexigt, men copy Writing är ett hantverk precis som allt annat och att göra reklam som du kanske inte älskar är ett perfekt sätt att bli bra på sitt yrke och skaffa sig erfarenhet.

Passar du för jobbet?

Tänk efter ordentligt innan om du verkligen passar för jobbet. Att jobba på webbyrå kan kännas coolt och häftigt. Men faktum är att det ofta innebär pressade deadlines, sena nätter och mycket stress. Det krävs som sagt en viss typ av person för att klara sig i reklamvärlden. Det kan mycket väl vara du, men det gäller att fundera ordentligt innan du söker jobbet. Annars kan du lätt hamna i en stressig situation som du inte alls trivs med.